понеділок, 19 жовтня 2015 р.

Побудова комп'ютерних моделей

                 Існують різні комп’ютерні програми для створення, опрацювання та дослідження інформаційних моделей. Одну й ту саму задачу можна розв’язати, скориставшись різними програмами. Обране програмне середовище дає змогу за певним алгоритмом створювати інформаційну модель. Добір потрібних програм для створення інформаційної моделі
залежить від мети її створення, знань й умінь дослідника, призначення обраного комп’ютерного середовища.
                   Для побудови інформаційних моделей за допомогою комп'ютера авторський колектив підручника використовував два прийоми:
1) побудова моделей у програмних середовищах, які діти вивчали у попередніх класах;
2) застосування різноманітних програм, які діти можуть легко використати для побудови та дослідження інформаційних моделей.
                  Пропонуємо для ознайомлення дві з них:
1) Програма Гран.
Gran2d

Програма GRAN-2D призначена для графічного аналізу систем геометричних об’єктів на площині, звідки і походить її назва (GRaphic Analysis 2-Dimension).

Програма функціонує під управлінням операційної системи Windows. Для встановлення програми слід запустити на виконання файл SETUP.EXE з диску дистрибутива (обсягом близько 1.44Мb) та відповісти на всі стандартні запити інсталяторів (вказати шлях встановлення тощо). Після успішного встановлення у вибраній папці буде створено файл GRAN2D.EXE – основна програма, та у додатковій субдиректорії HELP буде створено допоміжні файли допомоги. Надалі при натисненні кнопки Пуск назва програми GRAN-2D з’являтиметься як пункт меню Програми, при зверненні до якого відбуватиметься запуск ППЗ GRAN-2D.

Завантажити програму можна за посиланням http://www.ktoi.npu.edu.ua/index.php/uk/gran-2d




2) Онлайн середовище https://www.buildwithchrome.com/ пропонує будівельний майданчик, за яким можна змоделювати з елементів Lego  будівлю, об'єкт чи ціле містечко, які будуть прив'язані до географічного роташування
Цікаві інструкції у Академії build with chrome зрозумілі для дітей та дозволяють швидко перейти у режим власного будівництва.




               

Немає коментарів: