вівторок, 8 грудня 2015 р.

Інформація щодо видання підручників у 2015 році

Здається, що повідомлень про друк підручників цьогоріч чекають так само, як добрих новин із фронту. На сайті Міністерства освіти та науки України - ще одна за посиланням http://mon.gov.ua/usi-novivni/novini/2015/12/08/informacziya-shhodo-vidannya-pidruchnikiv-u-2015-roczi/.
           У повідомленні йдеться, що  державним бюджетом на 2015 рік передбачено кошти на видання підручників для учнів 4, 7 та спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів та закладів професійно-технічної освіти загальним накладом 6 197 463 примірників на суму 262 304,7 тис. грн.

         Станом на 7 грудня 2015 для перевізників підготовлено рознарядки на доставку п’яти назв підручників для учнів четвертого класу ЗНЗ загальним накладом 15 634 примірники та 9 назв підручників для учнів сьомого класу загальним накладом 83 454 примірники. За даними видавництв, на 8 грудня 2015 року три видавництва: «Грамота», «Генеза» та Видавничий Дім «Освіта» документально підтверджують про видрук чотирьох назв багатотиражних видань.
Автори підручника поки не можуть вказати, чи є серед цих найменувань підручник нашого авторського колективу, але щодня продовжуємо моніторити цю ситуацію. Слід зазначити, що учні наших експериментальних класів та шкіл також поки що без підручників. Звісно, що більш прозорішою та дієвішою для громадського реагування була б більш конкретна інформація про затверджені плани по обсягах тиражів і областях доставки підручників, визначені місця відвантаження та відповідальні особи на місцях; тощо. Але те, що "крига скресла" - це точно. 

3 коментарі:

Вовкула Є.Г. сказав...

Вітаю Вас з Новим роком та Різдвом! Бажаю міцного здоров'я, мирного неба, творчих успіхів. Знову звертаюсь з проханням розмістити електронні матеріали до підручника "Інформатика. 7 клас". В нас в понеділок вже починаються уроки в школі, треба вчити розділ "Табличний процесор".

Unknown сказав...

А коли ж будуть файли заготовки до табличного процесора?

Ольга Барна сказав...

Файли-заготовки розмістили, як і обіцяли у терміни календарного планування.